وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز ۱ اردیبهشت از جشنواره جهانی فیلم فجر بازدید کرد.
به گزارش آیفیلم به نقل از خبرگزاری مهر، "سید عباسی صالحی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز ۱ اردیبهشت ماه با حضور در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در جمع خبرنگاران گفت: فلسفه جداسازی جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر چند مساله بود که من به یک نکته آن اشاره می کنم؛ هیجان سینمای داخلی موجب می شد بخش بین المللی تحت الشعاع بخش داخلی قرار بگیرد در حالی که کارکردهای بسیاری برای هر ۲ وجود داشت و به خاطر این کمرنگ شدن، بخش خارجی عملا آنطور که باید رشد و توسعه پیدا نمی کرد بر اساس این استدلال، جشنواره ها از هم جدا شدند و به نظر می آید در این دو سه سال جشنواره جهانی فیلم فجر توسعه یافته است.
صالحی درباره عنوان «فجر» در جشنواره بیان کرد: عنوان «فجر» صرفا به معنی دهه فجر نیست بلکه نسبتی است که با نظام جمهوری اسلامی داریم و این نسبت در سینمای ایران وجود دارد و خواهد داشت.
وی در خصوص تعامل با جشنواره های خارجی و حضور "اصغر فرهادی" و "جعفر پناهی" در جشنواره «کن» گفت: نگاه تعامل حداکثری با سینمای جهانی وجود دارد و جشنواره جهانی فیلم فجر هم با همین نگاه حرکت کرده و می کند و ما با همین رویکرد برنامه های خود را ترسیم و تنظیم کرده ایم درباره حضورهای جهانی هم این پیگیری صورت می گیرد البته یک سری قوانین وجود دارد که باید رعایت شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره موضع رسمی وزارت ارشاد اسلامی در مورد حضور اصغر فرهادی و جعفر پناهی در کن گفت: در این دو مورد هنوز به موضع رسمی نرسیده ایم.
سید عباس صالحی در ادامه درباره همکاری ارگان ها و دستگاه های مختلف در برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر افزود: به نظر من باید تعامل به شکل قوی تری هم در حوزه فرهنگی و هم امنیتی وجود داشته باشد. جشنواره جهانی فیلم فجر می تواند فرصتی برای سینما و فرهنگ ایران باشد خوشبختانه در این سه سال نگاهی که مورد نظر بوده قوی تر و عمیق تر شده و سال به سال حوزه فرهنگی و امنیتی به مشترکات بیشتری رسیده است و هر مقدار که تعاملات ما با سینمای ایران بیشتر باشد به نفع فرهنگ ایران است و امسال هم تعاملات بسیار خوب بوده است.
وی اضافه کرد: به نظر می آید کل کشور باید احساس کند که سینمای ایران برایمان یک فرصت ملی است و اگر از این فرصت استفاده حداکثری کنیم نه تنها به نفع سینما بلکه به نفع ایران است به همین دلیل وزارتخانه ها و سازمان های دیگر هر مقدار به سینما به ویژه سینمایی که در این جشنواره دریچه ای به خارج گشوده، نزدیک تر شوند به نفع همه بخش ها است.
وی همچنین درباره نگارش نامههای سینماگران به رییس جمهور گفت: اهالی سینما حق دارند طرف خطابشان افراد مختلف باشد در برخی موارد حس آنها می تواند این باشد که با رییس جمهور نامه نگاری کنند.
س ح/ س م